Films en foto's van de laatste Duitse kleipijpen fabriek

Het portaal 'Alltagskulturen im Rheinland'

Het portaal bied informatie en onderzoeksmogelijkheden met betrekking tot het dagelijkse leven en activiteiten uit het Duitse Rijnland in de 20e eeuw. Via dit portaal worden collecties en bestanden beschikbaar gemaakt van een drietal verschillende regionale musea en instituten

 

Link naar 'Alltagskulturen im Rheinland'

 

Aangezien de keramische en in het bijzonder de kleipijpenindustrie in deze regio gedurende lange tijd een belangrijke economische rol heeft gespeeld, is hierover volop informatie te vinden.  Behalve foto's ook een aantal documentaires die in detail het functioneren van de pijpenfabriek laten zien.

 

Das Portal Alltagskulturen im Rheinland

 

Das Portal Alltagskulturen im Rheinland bietet Ihnen Informationen und Recherchemöglichkeiten zum Alltag im 20. Jahrhundert. Sammlungen und Bestände von drei LVR-Einrichtungen (LVR-Freilichtmuseum Kommern, LVR-Freilichtmuseum Lindlar, LVR-Institut für Landeskunde) werden hier verfügbar gemacht.

Eerste deel van een driedelige documentaire uit 1974 (!) over de laatste Duitse kleipijpenmakerij van Lennart Hein uit Hilgert.


Tweede deel van een driedelige documentaire uit 1974 (!) over de laatste Duitse kleipijpenmakerij van Lothar Hein uit Hilgert.


Derde en laatste deel van een driedelige documentaire uit 1974 (!) over de laatste Duitse kleipijpenmakerij van Lothar Hein uit Hilgert.


Een filmpje over een van de laatste Duitse pijpenmakers, Erwin Günther uit Hilgert, die kermis artikelen en nest eieren maakt.