Meld u aan voor de PKN Nieuwbrief

Wilt u regelmatig de PKN nieuwsbrief ontvangen ? Meld u dan nu aan via dit formulier. Donateurs ontvangen de Nieuwsbrief automatisch.

Publicaties

De Stichting streeft ernaar om 3x per jaar het PKN blad uit te geven, waarin verzamelaars en donateurs de mogelijkheid hebben om hun verhaal te publiceren. Aan het eind van ieder jaar verschijnt een rijk geïllustreerd Jaarboek met boeiende en veelal nieuw ontdekte informatie over de historie van de tabakspijp. Interessant voor zowel de leek als de professional.

 

De bladen en jaarboek worden automatisch naar donateurs opgestuurd. 

Oudere jaargangen vind u in gedigitaliseerde versie hier. Ook kunt u, voor zover nog beschikbaar, gedrukte exemplaren van eerder uitgegeven publicaties bestellen. Hiervoor gebruikt u het bestel formulier onderaan deze pagina.

 

Voor een impressie van de inhoud van het jaarboek kunt u op onderstaande voorbeelden klikken.

 

Tevens maakt de PKN op regelmatige basis de publicatie van specifieke uitgaven mogelijk. Een overzicht van de publicaties op het gebied van de kleipijpen industrie in Nederland vind u in het archief.

 


Jaarboek 2018 verschenen

Het Jaarboek 2018 is verschenen en is inmiddels naar alle donateurs onderweg. Met 10 artikelen over meer dan 220 pagina's.

 

Met betrekking tot ons eigen land opvallende nieuwe informatie over de pijpenmakers in Alphen, Breda en Schoonhoven, een aantal bijzondere vondsten en een zeer uitgebreid verhaal over de firma C. de Rijk en Zoon. Met betrekking tot het buitenland een artikel over een viertal Belgische pijpenfabrieken, aandacht voor verschillende produkten van de Franse firma Gambier, en artikelen over bijzondere tabakspotten.

 

Klik op de afbeeldingen hiernaast of hieronder voor een impressie.PKN Jaarboek


U kunt HIER de publicaties bestellen welke nog beschikbaar zijn

Eerder verschenen publicaties PKN