Publicaties

De Stichting streeft ernaar om 3x per jaar het PKN blad uit te geven, waarin verzamelaars en donateurs de mogelijkheid hebben om hun verhaal te publiceren. Aan het eind van ieder jaar verschijnt een rijk geïllustreerd Jaarboek met boeiende en veelal nieuw ontdekte informatie over de historie van de tabakspijp. Interessant voor zowel de leek als de professional.

 

Aan het eind van ieder jaar wordt het zogenaamde jaarboek gepubliceerd. De bladen en jaarboek worden automatisch naar donateurs opgestuurd. 

Oudere jaargangen vind u in gedigitaliseerde versie hier. Ook kunt u eventueel gedrukte exemplaren van de huidige of voorlaatste jaargang bestellen. Hiervoor gebruikt u het bestel formulier onderaan deze pagina.

 

Voor een impressie van de inhoud van het jaarboek kunt u op onderstaande voorbeelden klikken.

 

Tevens maakt de PKN op regelmatige basis de publicatie van specifieke uitgaven mogelijk. Een overzicht van de publicaties op het gebied van de kleipijpen industrie in Nederland vind u in het archief.

 

 


Jaarboek 2016 verschenen

Met 230 pagina's is dit het dikste jaarboek dat tot op heden verschenen is. Met 15 artikelen over uiteenlopende onderwerpen van niet eerder gepubliceerde bodemvondsten uit Leiden, Amersfoort en Friesland tot een bijzondere Franse catalogus, een studentenpijp, de pijpenmarkt in Amsterdam enz. Alle leden hebben het boek inmiddels ontvangen.

Eventuele losse exemplaren zijn nog beperkt leverbaar en kunnen hier besteld worden.


PKN Jaarboek


U kunt HIER de publicaties bestellen welke nog beschikbaar zijn

Eerder verschenen publicaties PKN