Publicaties

De Stichting streeft ernaar om 3x per jaar het PKN blad uit te geven, waarin verzamelaars en donateurs de mogelijkheid hebben om hun verhaal te publiceren. Aan het eind van ieder jaar verschijnt een rijk geïllustreerd Jaarboek met boeiende en veelal nieuw ontdekte informatie over de historie van de tabakspijp. Interessant voor zowel de leek als de professional.

 

Aan het eind van ieder jaar wordt het zogenaamde jaarboek gepubliceerd. De bladen en jaarboek worden automatisch naar donateurs opgestuurd. 

Oudere jaargangen vind u in gedigitaliseerde versie hier. Ook kunt u eventueel gedrukte exemplaren van de huidige of voorlaatste jaargang bestellen. Hiervoor gebruikt u het bestel formulier onderaan deze pagina.

 

Voor een impressie van de inhoud van het jaarboek kunt u op onderstaande voorbeelden klikken.

 

Tevens maakt de PKN op regelmatige basis de publicatie van specifieke uitgaven mogelijk. Een overzicht van de publicaties op het gebied van de kleipijpen industrie in Nederland vind u in het archief.

 

 


Jaarboek 2017 verschenen

Het Jaarboek 2017 is verschenen en is inmiddels naar alle donateurs verstuurd. Met 18 artikelen over meer dan 230 pagina's. Specifieke aandacht voor diverse Nederlandse bodemvondsten en vondstcomplexen, waaronder een uitgebreide publicatie van archeologisch onderzoek gedaan naar het Kamp bij Oirschot. Ook aandacht voor de Franse firma Gambier, met een unieke publicatie die historie van de firma in een geheel nieuw licht zet. Daarnaast ook bijzondere pijpen van de firma Ziegler, aanvullingen op Nederlandse miniatuur rekjes, een artikel over de firma Van der Want, een bijzondere rokersstoel, snuiftabak, bodemvondsten uit Mali en een ethnografische pijp. 

 

Klik op de afbeeldingen hiernaast of hieronder voor een impressie.PKN Jaarboek


U kunt HIER de publicaties bestellen welke nog beschikbaar zijn

Eerder verschenen publicaties PKN