Pijpmakers

De Witte Kees

De Witte Kees is de naam van de ‘Goudsche Pijpenmakerij’ van Kees Moerings. Hij houdt zich bezig met het ambachtelijk vervaardigen van Goudse pijpen en oud Hollandse tegels. Op de website is onder meer de vervaardigingstechniek van zijn pijpen te zien. Verder is het aanbod van pijpen, modellen en decoraties te vinden.


Royal Goedewaagen

De nazaten van een van de oudste Goudse pijpmakersgeslachten maken nog altijd vooral keramiek, maar ook kleipijpen. In de 80-er jaren is de fabriek vanuit Gouda naar Nieuw Buinen verhuist en richt zij zich vandaag vooral op handgemaakte keramiekproducten voor bijzondere gelegenheden, maar ook kleipijpen.


Pijpenmakerij Carpe Lunam

Carpe Lunam maakt kleipijpen t.b.v. educatieve en cultuurhistorische doeleinden. Zij ontplooit geen commerciële activiteiten. In  ‘Pijpenmaken’ wordt een poging gedaan de lessen van de laatste professionele Goudse pijpenmaker weer te geven.


Der Pfeifenbacker

Traditionele kleipijpen gemaakt in het Duitse Westerwald, en is waarschijnlijk een van de laatsten die herrinnert aan de rijke pijpmakers historie die het Westerwald gedurende de laatste 300 jaar heeft gehad.