Bijeenkomsten

Eens per jaar wordt er voor de donateurs een “PKN-dag” georganiseerd met lezingen, nieuwtjes en ruilmogelijkheden. Bovendien is er eens per jaar een aparte ruil- en determinatie dag waarbij iedereen welkom is.

 

Klik hier voor de verslagen van voorgaande Ruil-en Determinatie dagen,

Klik hier voor de verslagen van voorgaande PKN dagen

 


21 April 2018 : Ruil- en Determinatie dag in Woerden

Heeft u pijpenkoppen in uw tuin of op een akker gevonden? Wilt u weten hoe oud dit archeologisch materiaal is en waar het vandaan komt? 

 

Op zaterdag 21 april van 10.00 tot 16.30 uur organiseert de PKN een ruil- en determinatiedag in het Stadsmuseum Woerden. U kunt gevonden pijpenkoppen laten determineren of (complete) tabakspijpen en tabacologische voorwerpen die uit een erfenis komen of op zolder zijn ontdekt. 

 

Eerdere determinatiedagen mochten op veel belangstelling rekenen. U bent van harte uitgenodigd om met uw vondsten langs te komen. De fraaie Vroedschapszaal is door het museum in Woerden ter beschikking gesteld voor onze traditionele ruil- en determinatiedag.

 

Stadsmuseum Woerden is een kleinschalig en sfeervol museum, gevestigd in het oude raadhuis van Woerden, dat deels uit de 16e en deels uit de 17e eeuw stamt.

 

Het museum stelt zich ten doel het cultuurhistorisch erfgoed van de woongemeenschappen in de gemeente te bewaren en alle vormen van kunst bij een breder publiek te introduceren. Daarom exposeert, verzamelt en conserveert het objecten met betrekking tot lokale geschiedenis, folklore en kunst.

De vaste collectie richt zich op de kunst- en cultuurhistorie van Woerden en het Groene Hart. Een van de pronkstukken is de historische Vroedschapszaal. Verder is een zaal gewijd aan Romeinse bodemvondsten in Woerden en een andere aan de in Woerden geboren kunstenaar Leo Gestel. In de overige zalen zijn steeds wisselende tentoonstellingen op het gebied van cultuurhistorie en (hedendaagse) kunst te zien.

 

http://www.stadsmuseumwoerden.nl/

 

Net als eerdere jaren is er gelegenheid voor onze leden om vondsten te ruilen of aan te bieden, hiervoor kan een tafel gereserveerd worden bij Arthur van Esveld.

Mail naar : collection@ziggo.nl of bel 06-20029041. Reserveer tijdig, er zijn een beperkt aantal ruiltafels beschikbaar!

 

De toegang tot de ruil- en determinatiedag is gratis