Bijeenkomsten

Eens per jaar wordt er voor de donateurs een “PKN-dag” georganiseerd met lezingen, nieuwtjes en ruilmogelijkheden. Bovendien is er eens per jaar een aparte ruil- en determinatie dag waarbij iedereen welkom is.

 

Klik hier voor de verslagen van voorgaande Ruil-en Determinatie dagen,

Klik hier voor de verslagen van voorgaande PKN dagen

 

Zondag 14 April Leeuwarden

Determinatie- en ruildag in het Historisch Centrum

Op Zondag 14 April 2019 zijn we in het Historisch Centrum Leeuwarden. Tussen 13.00 en 17.00 uur zijn belangstellenden van harte welkom voor het laten determineren van gevonden kleipijpen en pijpenkoppen. Ook organiseren we vanaf 14.00 een lezing over de Kleipijpen industrie in Leeuwarden.

 

Leden zijn ook van harte welkom, gewoon om even bij te praten of te ruilen en/of (ver)kopen. Indien u een tafel wilt reserveren moet u dit via onderstaand formulier aangeven.


Het HCL houdt naast de vaste expositie 'Het Verhaal van Leeuwarden' doorlopend wisselende exposities in eigen huis, over onderwerpen die met Leeuwarden te maken hebben.Het HCL heeft zich de laatste decennia ontwikkeld tot hét centrum voor het Leeuwarder historische erfgoed. Het takenpakket is in 2005 uitgebreid met het beheer van de omvangrijke kunstcollectie van de gemeente Leeuwarden en vanaf 1 januari 2007 met het beheer van het Pier Pander Museum en de Pier Pander Tempel, beiden in de Prinsentuin gelegen. Sinds 2010 is de Oldehove-toren in beheer bij het HCL en museaal ingericht.  Het HCL spant zich ook geregeld in voor het behoud van het stadsdialect het Liwwadders.


 Een ruiltafel reserveren kan via het aanmeldingsformulier onder aan deze pagina.

 

Toegang is gratis, het HCL is op 14 April tussen 13.00 uur en 17.00 uur geopend.

 

 

Adres en Routebeschrijving

Historisch Centrum Leeuwarden (HCL)

Groeneweg 1

8911 EH Leeuwarden 

 

Bereikbaarheid met auto en openbaar vervoer.

 

 

 

 


Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.