Succesvolle PKN dag 2016 in Krimpenerwaard

 

Op zaterdag 15 oktober j.l. vond in het Streekmuseum Krimpenerwaard in Krimpen aan de IJssel de jaarlijkse PKN dag plaats. Vanaf 10 uur liepen de eerste bezoekers binnen en vanaf 10.30 begon het programma met een aantal interessante lezingen over o.a. Bordollo pijpen, een bijzondere 'chibouk' van Gambier, barnsteen pijpen en stelen en een prachtige koningspijp.

Na het lezingen deel was er volop ruimte voor lunch, verkoop en ruilen, en ook dit jaar weer hadden veel donateurs gebruik gemaakt van de mogelijkheid om hun dubbele materiaal mee te nemen hetgeen een prachtige doorsnee van honderden jaren 'pijprook' geschiedenis vormde waar collega verzamelaars hun collecties vervolgens weer mee uit konden breiden.

Na de lunch brak ook het zonnetje door waardoor het streekmuseum bekeken kon worden en om een uur of 3 de traditionele veiling begon. De door de bezoekers ingebrachte artikelen vonden hun weg naar de diverse geinteresseerden onder de energieke leiding van Theo, Arjan en Arthur. 

De dag werd door de grootste groep afgesloten met een gezellig samenzijn en diner in de traditionele Chinese eetgelegenheid. 

Wederom een prima dag, in een gezellige en sfeervolle ruimte en een goede gelegenheid voor onze donateurs om elkaar te treffen, de verzameling uit te breiden of in ieder geval gezellig bij te kletsen.

Speciale dank naar Arthur en Yvonne voor wederom een prima organisatie !