Prestigieuze prijs Europa Nostra Award 2020 voor Don Duco

7 Mei 2020

Vandaag is bekend gemaakt dat Don Duco vereerd wordt met de Europese Erfgoedprijs / Europa Nostra Prijs in de categorie ‘langdurige toewijding voor cultuur’. Don Duco heeft inderdaad met ongelofelijke discipline en volharding gedurende vijftig jaar gewerkt aan het resultaat dat er nu staat: museum, studiecollectie, enorme documentatie-bestanden, de website met de hele collectie online. Wat Europa Nostra in het bijzonder waardeert is de nieuwe website die Don geïnitieerd heeft om meerdere museumcollecties verspreid over Europa samen te brengen in één database: www.pipeportal.eu. Europa Nostra, de organisator van de prijstoekenning, is de federatie van erfgoed-verenigingen in alle landen van Europa. Dit nieuws verbreidt zich dus werkelijk van IJsland tot Cyprus!

 

Het Europese pipeportal : www.pipeportal.eu

 

Klik hier voor het promotiefilmpje van het Amsterdam Pipe Museum


Stem op Don voor de aanstaande publieksprijs !

 In het verlengde van deze schitterende aandacht voor het Europese Erfgoed wordt er ook een Publieksprijs uitgereikt in het najaar, op basis van publieksstemmen. Stemmen op Don kunt u hier

 

(Let op: u dient op 3 projecten te stemmen, daarna verschijnt de 'verzend uw stem' optie EN ontvangt u een email waarin u uw stem nogmaals dient te bevestigen)