Binnenkort nieuwe editie Ceramics in America

Noord Amerikaanse kleipijpen in Ceramics in America 2019

In de binnenkort te verschijnen nieuwe uitgave van het toonaangevende tijdschrift 'Ceramics in America 2019' wordt speciale aandacht  geschonken aan lokaal vervaardigde kleipijpen. Een van de auteurs, PKN lid Taft Kiser, heeft afgelopen vrijdag een Live presentatie via Facebook geven getiteld: 'Making pipes, Experiments to learn things we don't know we don't know'.

 

Hierin aandacht voor de artikelen over Noord Amerikaanse kleipijpen die in deze uitgave zullen verschijnen.

 

De video van deze live stream is  hier terug te kijken.

 


Download teaser van een van de artikelen

Een teaser / voorbeeld van een deel van deze publicatie is door de uitgever beschikbaar gesteld. Behalve een artikel over de karakteristieke Indiaanse kleipijpen uit Noord Amerika wordt er ook aandacht besteed aan de heel specifieke manier van het maken van een traditionele oven voor het bakken van pijpen!

 

Klik hier om deze te bekijken / downloaden

 

 

Ceramics in America is een multi disciplinair tijdschrift voor verzamelaars, archeologen, historici, museum beheerders, studenten enz enz. Het wordt reeds 11 jaar uitgegeven door de Chipstone Stichting die zich sinds oprichting inzet voor behoud en educatie met betrekking to Amerikaans cultuurhistorisch erfgoed. Ceramics in America is het toonaangevende tijdschrift met betrekking tot Keramiek in Amerikaanse context.

Ceramics in America is an interdisciplinary journal intended for collectors, historical archaeologists, curators, decorative arts students, social historians, and contemporary studio potters. Now in its eleventh year of publication, Ceramics in America is considered the journal of record for historical ceramic scholarship in the American context.