16 juni 2024

10:00-17:00

PKN determinatie en lezingen tijdens Nationale Archeologiedag in Haarlem

 

Op zondag 16 juni is het weer zover, dan hebben we weer een ruil- en determinatie dag. Dit jaar organiseren we deze in samenwerking met Archeologie Haarlem en Team Erfgoed van de stad Haarlem ter gelegenheid van de Nationale Archeologie dagen. Zij hebben hun prachtige locatie in de Bakenesserkerk aan ons ter beschikking gesteld waar zowel de PKN als de bezoekers van harte welkom zijn.

 

Van 10:00 tot 16:00 is iedereen van harte welkom in de Bakenesserkerk aan de Vrouwestraat 12.  Deelnemers en organisatie kunnen vanaf 09:00 uur terecht op de locatie om te helpen met opbouwen en voorbereiden.

 

De Bakenesser kerk is een prachtige gerestaureerde kerk waar Archeologie Haarlem en team Erfgoed hun kantoor hebben en waar tevens een prachtige collectie bodemvondsten uit de hele stad tentoongesteld is. Er is meer dan voldoende ruimte om eigen spullen mee te brengen, en de gemeente gaat een aantal vondstcomplexen voor ons neerleggen om naar te kijken.

 

Gedurende de dag zijn er ook een tweetal lezingen. Zo zal onze eigen Ruud Stam een lezing geven over het belang van de kleipijp als gidsfossiel bij archeologische opgravingen en ook Archeologie Haarlem zal een lezing verzorgen over bijzondere vondstcompexen uit de stad.

 

Om een tafel te reserveren kan je contact contact opnemen met Arjan de Haan.

 

Het is mogelijk om met de auto bij de kerk langs te gaan, parkeren kan langs het Spaarne op circa 2 minuten loopafstand of in een van de parkeergarages op 5 minuten loopafstand.

 

We hopen jullie allemaal in Haarlem terug te zien!